Онлайн-зустріч «Пам’ять про Другу світову війну та сучасна російсько-українська війна»

16 березня у рамках проєкту «Історик Щосуботи», який започаткував історик та автор підручників Віталій Дрібниця у рамках свого Youtube-каналу «VOX VERITATIS», відбулась онлайн-зустріч з д-ром Ігорем Щупаком. Темою розмови стала пам’ять про Другу світову війну та сучасна російсько-українська війна.

Під час онлайн-заходу історики говорили про спотворену пам’ять про війну і квазі-релігію «Велика Вітчизняна війна»; про підручники з історії та «українське бачення» всесвітньої історії у них; про те, чому нинішня російсько-українська війна є складовою Третьої світової. Не оминули увагою спікери й просвітницькі проєкти Інституту «Ткума», зокрема, міжнародний міжрелігійний семінар «Ковчег» для української, польської, єврейської та кримськотатарської молоді.

«Не все я встигнув сказати у діалозі з Віталієм, але додам найважливіше: вивчення й викладання історії для мене є можливим не тільки завдяки архівам і експедиціям, але й дякуючи співпраці з моїми колегами-науковцями, та чудовою командою однодумців – співавторів підручників історії в УОВЦ «Оріон» та іншими колегами й друзями», – підкреслив д-р Щупак.

Відеозапис трансляції програми можна переглянути за посиланням.