ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Гуманітарно-педагогічна освіта: здобутки, проблеми, перспективи»

23 листопада відбулась ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Гуманітарно-педагогічна освіта: здобутки, проблеми, перспективи», організована Міжнародним гуманітарно-педагогічним інститутом «Бейт-Хана» (м. Дніпро) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Науковий захід зібрав учасників з усієї України та інших держав.

Серед доповідей, які лунали під час конференції, були, зокрема, такі: «Типологія стилів життя старшокласників» (Тетяна Козман, Молдова), «Гуманітарна безпека України: освіта і наука у контексті сталого розвитку» (проф. Миколи Піддячий, Україна), «Розвиток психічної зрілості сучасних матерів: міжкультурний аспект» (проф. Інна Осадченко, д-р Анна Млинарчук-Соколовська, Україна-Польща). Із доповіддю-презентацією «Проблеми української гуманітарно-педагогічної освіти за умов російсько-української війни та викликів доби діджиталізації» виступив д-р Ігор Щупак.

«Приємно вразив високий науковий рівень виступів учасників з різних країн, інтерес до конференції багатьох науковців та освітян, – зазначив д-р Щупак. – Особливо хочу відзначити виступ Голови Ради Федерації єврейських громад України, Голови наглядової ради Інституту «Бейт-Хана», рабина Меїра Цві Стамблера, який говорив про завдання гуманітарно-педагогогічної освіти в Україні за умов повномасштабної російської агресії. Серед іншого, ребе зауважив, що війна росії проти України – це війна проти Б-га, війна темряви проти світла. Але світло переможе. Ми маємо наближати Перемогу України, і наближати прихід Машіаха».

Матеріали конференції будуть опубліковані.