Перегляд фільму «Червоне намисто» українською діаспорою у Нью-Джерсі (США)

У четверту суботу листопада Україна та світова спільнота відзначатимуть 90-і роковини Голодомору українського народу. З цієї нагоди,18 листопада Українським Американським Культурним Центром Нью-Джерсі (США) було організовано спеціальну подію – показ фільму «Червоне намисто» та його обговорення. До участі у дискусії був запрошений д-р Ігор Щупак.

Фільм української журналістки Тетяни Кондрашевської  був знятий за спогадами її бабусі – Антоніни Коваленко, яка пережила Голодомор. Це історія 9-річної дівчинки з далекого 1933 р., батько якої, рятуючи доньку від голоду, ледь не загинув сам.

«Три роки тому ми з колегами робили презентацію фільму «Червоне намисто» в Інституті «Ткума», – зазначив д-р Щупак. – А зараз фільм переглядали та обговорювали учні української школи в США, які підтримують зв’язок з Україною. За це треба подякувати вчителям школи та батькам дітей, Українському Американському Культурному Центру Нью-Джерсі, усій американській українській громаді. Історія – це зброя. Маємо пам’ятати і боротися за майбутнє».

Переглянути стрічку можна на Youtube-каналі за посиланням.