Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні відвідав Музей Голокосту

2 червня, в рамках свого кількаденного візиту до м. Дніпро, Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Йоель (Джоель) Ліон відвідав Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні». Екскурсію Музеєм провів д-р Ігор Щупак.

"Пан Посол – не тільки досвідчений дипломат, але й рабин і вчений, професійний історик, і тому замість звичайної екскурсії музеєм вийшла бесіда, з якої я сам дізнався дещо нове, наприклад, з історії політичних партій 1-ї половини ХХ ст. та з єврейської традиції (сенси деяких зображень на мацейвах) - зазначив д-р Щупак. - Особливу увагу гість звернув на експозиції, присвячені єврейським політичним рухам початку ХХ ст., долі жертв політичних репресій 1930-х рр., зокрема – головного рабина Дніпропетровська Леві-Іцхака Шнеєрсона; Голокосту в Україні (пан Посол народився в родині, яка пережила Голокост)".

Пан Йоель Ліон також ознайомився з науковими публікаціями Інституту «Ткума» і музею Голокосту. Приємно, що у шановного гостя залишились гарні враження від наукової, освітньої (зокрема – підручникотворення) та музейної роботи, яку ми проводимо.