Запорізька книжкова толока - 2016

З 21 по 23 жовтня  у Запоріжжі проходили книжковий ярмарок, літературний фестиваль, свято дитячої творчості та читання «Книголісся» та низка інших заходів, об’єднаних у різноформатну «Запорізьку книжкову толоку».  Учасником книжкового ярмарку став Український інститут вивчення Голокосту "Ткума", який презентував свої видання з історії Другої світової війни і Голокосту.

 

"Лейтмотив і ключовий меседж цьогорічної фестивальної програми – «Шляхи порозуміння». Знайти шляхи порозуміння – якраз те, що є надважливим сьогодні для України, Європи, людської цивілізації загалом і кожної окремої людини. Де шукати ці шляхи і куди вони введуть, як порозумітись з собою й іншими , з країною та країнами, зі світом – всередині та довкола? Протягом трьох днів  ми шукатимемо відповіді на ці питання засобами культури, мистецтва, діалогу, співтворчості" - підкреслили організатори Толоки.

Відкрила Запорізьку книжкову толоку-2016 лекція директора Інституту "Ткума" і Музею "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні" д-ра Ігоря Щупака на тему "Історична пам'ять та історичні міфи в полікультурній історії України: деякі факти, ідеї, книжки". Поспілкуватися з відомим істориком прийшло більше 50 відвідувачів книжкового ярмарку.