19 січня відбулось заняття Історичного клубу Інституту «Ткума», який відновив свою роботу наживо. Захід відбувся у рамках просвітницького проєкту «Рандеву з єврейською історією», що реалізовується за підтримки Limmud FSU Labs.

Історичний клуб Інституту «Ткума» «Rendez-vous з єврейською історією» – це майданчик для відкритих дискусій учасників єврейських організацій Дніпра та регіону, вчителів та викладачів середніх та вищих навчальних закладів, студентської молоді, а також усіх, хто цікавиться багатовіковою єврейською культурою.

Спікерами просвітницького заходу були д-р Єгор Врадій та д-р Ігор Щупак. Цього разу говорили про юдаїзм та християнство, про цінності аврамічних релігій, про різні християнські конфесії тощо.

«Наступного разу розглянемо питання етносів та націй, –зауважив д-р Щупак. – Будемо говорити про відмінності між сербами, хорватами і… мусульманами. Тож приходьте дізнаватися цікаві факти з історії та релігій. А якщо знаєте – зможете поділитися думками».

Тематика майбутніх дискусій передбачатиме обговорення широкого кола питань, пов'язаних із історією єврейських громад на території міста, регіону та України; розвитку єврейської культури на українських землях та її впливу на загальноукраїнську та європейську культури; актуальних питань відносин між Україною та Державою Ізраїль, проблем ксенофобії та антисемітизму у сучасному світі.