Міжнародний семінар для польських та українських вчителів

15 травня у форматі онлайн відбувся Міжнародний семінар для польських та українських вчителів історії, організований Інститутом «Ткума» і Міжнародним центром освіти про Аушвіц та Голокост Державного музею Аушвіц-Біркенау – одним із провідних центрів вивчення та збереження пам’яті про Голокост і злочини нацистського режиму.

Учасники освітнього заходу мали змогу обмінятися досвідом з методики викладання історії Голокосту та Другої світової війни, обговорити питання, пов’язані з особливостями збереження пам’яті про ті події в умовах сучасної війни росії проти України. Керівниця освітнього відділу Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова та д-р Ігор Щупак провели презентацію діяльності Інституту у науковій, освітньо-методичній, видавничій сферах, розповіли про міжнародні проекти з вивчення історії Голокосту, в яких мають можливість брати участь педагоги, школярі та студенти.

У рамках роботи семінару Д-р Щупак виступив із доповіддю, присвяченою Другій світовій війні і Голокосту в українській історичній освіті за умов російсько-української війни. Д-р Денис Шаталов (Дніпропетровська обл.) разом із краєзнавицею Тетяною Федорів (Тернопільська обл.) провели інтерактивну презентацію «Пам'ять про Голокост у публічному просторі українського міста: приклад Дніпра, Кривого Рогу, Збаража».

Наостанок вчителі з України та Польщі взяли участь у дискусії «Як ми говоримо про "свої" "чужі" трагедії» та розповіли про свій досвід у викладанні складних тем нашого минулого.

Щиро дякуємо нашим колегам з Міжнародного центру освіти про Аушвіц та Голокост Державного музею Аушвіц-Біркенау за співорганізацію семінару та усім учасникам – за активність та небайдужість! Віримо, що наступний міжнародний семінар відбудеться вже офлайн.