Освітній вебінар для вчителів історії Запорізької області

28 березня відбувся вебінар для вчителів історії та методистів Запорізької області, організований Інститутом «Ткума» та Запорізьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Д-р Ігор Щупак ознайомив учасників з оновленими програмами й підручниками з історіями та тими змінами, які відбуваються у галузі підручникотворення в умовах російсько-української війни. «Правдива історія України та світу, яка представлена в підручниках зручно для вчителів, цікаво і доступно для учнів – це наша дуже важлива зброя», – підкреслив науковець.

Учителька історії, заступниця директора з НВР Городищенського економічного ліцею Городищенської районної ради Черкаської області Олена Бурлака та керівниця освітнього відділу Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова представили учасникам вебінару новий, сучасний та інтерактивний підручник для учнів 6 класу «Історія України. Всесвітня історія» (авторський колектив: Ігор Щупак, Олена Бурлака, Наталія Власова, Ірина Піскарьова).

Під час вебінару учасники обговорили низку питань з методики викладання історії Стародавнього світу, використання 3D-анімацій та онлайн-екскурсій, різноманітних інтерактивних вправ та авторських мультимедійних завдань на уроках історії.