Історичний вебінар «Портрет історика: Владислав Гриневич»

09 грудня відбувся черговий історичний вебінар, організований Інститутом «Ткума», Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», УОВЦ «Оріон».

До участі в освітньому заході було запрошено Владислава Гриневича – кандидата історичних, доктора політичних наук, директора Інституту дослідження території та ландшафту пам’яті Бабиного Яру, провідного наукового співробітника Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса Національної академії наук України, члена Академічної ради UJE (Канада – США), члена Українсько-Німецької історичної комісії (Київ). Модерував онлайн-зустріч д-р Ігор Щупак (Дніпро).

Серед питань, які обговорювалися під час вебінару: яким Був шлях в науку, і чому людина починає займатися історією? На які  нові факти історії звертається увагу, які історичні джерела запроваджено до наукового обігу? Що проф. Гриневич вважає своїми науковими відкриттями та що нового впроваджує у методології історії? Окрему увагу історики присвятили проблемам історичної пам’яті про Другу світову війну та Голокост.

Переглянути вебінар можна на Youtube-каналі Інституту «Ткума».