Історичний вебінар "Голокост і Праведники народів світу"

21 квітня відбувся історичний вебінар, присвячений дню Йом а-Шоа та організований у рамках спільного проекту Інституту «Ткума», ФЄО і Яд Вашем «Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності». Тема вебінару – «Голокост і Праведники народів світу».

Розмова проходила за участі д-ра Єгора Врадія, члена Українсько-Польської комісії експертів підручників з історії та географії, автора наукових робіт з історії Голокосту, заступника директора з наукової роботи Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та д-ра Ігоря Щупака, Заслуженого працівника освіти України, члена Українсько-Німецької та Українсько-Польської історичних комісій, автор наукових робіт з історії Голокосту та підручників історії для 5-11 класів, директора Інституту «Ткума», музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні.

Під час історичного вебінару було розглянуто, зокрема, такі питання: для чого необхідно вивчати Голокост? Чи є спільне у Голокості, Голодоморі та інших геноцидах? Що спонукало українців, які ризикували своїм життям і життям своїх рідних, рятувати євреїв під час Голокосту? Праведники народів світу та Рятування: історії подвигу і зради.

Із записом вебінару можна ознайомитися за посиланням.