Історичний вебінар «Як вчителю історії подружитися з мультимедіа»

7 квітня відбувся черговий історичний вебінар, організований Інститутом «Ткума» і центром «Оріон». Тема інтерактивного освітнього заходу для педагогів – «Як вчителю історії подружитися з мультимедіа».

Вебінар проводили заслужений вчитель України, учитель історії, заступник директора з НВР Городищенського економічного ліцею Городищенської районної ради Черкаської області Олена Бурлака, учитель-методист, учитель історії Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа №15» ДМР Наталія Власова, керівник освітніх програм Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова, д-р Ігор Щупак.

Під час вебінару обговорювали питання використання мультимедійних технологій на уроках історії, цифрових інструментів в освіті загалом. Учасники вебінару представили слухачам власні напрацювання у цій сфері – зокрема, використання ігор, ребусів, пазлів на заняттях, різноманітних мультимедійних інформаційних онлайн платформ.

Окрему увагу було приділено темі використання мультимедійних технологій під час вивчення теми Другої світової війни та Голокосту. Д-р Ігор Щупак представив вчителям, яким чином ця тема висвітлюється в авторському підручнику для 5-го класу «Вступ до історії», який містить розділ, присвячений пам’яті про Другу світову. Окрім ілюстрацій та чітко структурованого тексту, використано QR-коди, які дають можливість додатково переглянути відео чи виконати завдання з теми. Зокрема, коди містять посилання на відео про українських рятівників – Праведників народів світу, Олександру Шулежко та Омеляна Ковча – з інформацією про їхній подвиг під час Голокосту.

Із записом вебінару можна ознайомитися за посиланням.