Лекція д-ра Ігоря Щупака у "Бейт Хані"

12 грудня д-р Ігор Щупак провів лекцію-презентацію, присвячену інноваційним методам і способам навчання, для майбутніх освітян – студенток Міжнародного гуманітарно-педагогічного інституту «Бейт Хана» – та викладачів.

Під час заняття говорили про нові стандарти освіти (зокрема, історичної), про впровадження досвіду західних країн (Польщі, Фінляндії) в освітній процес, про академізм та гейміфікацію на уроках історії. Обговорювали способи «переключення діяльності» школярів (особливо початкових класів) – зокрема, за допомогою інтерактивності і роботі з увагою, обміну інформацією у різних формах (у тому числі, ігрових), виконанню різних видів завдань. Дискутували, як вчити сучасне покоління дітей, у яких переважає «кліпове мислення», як запам’ятовувати та розуміти терміни, поняття, факти.

Наприкінці заняття д-р Щупак презентував нові авторські підручники з історії для учнів 6 та 11 класів. Жваве обговорення викликали питання використання мультимедійних технологій на уроках історії, візуального контенту у навчальній літературі. Неабиякий інтерес вчителів викликав сучасний контент підручників і методичного апарату: застосування QR-кодів, плакатів, карикатур, історичних анекдотів задля збільшення інтересу учнів до вивчення історії.