Освітні заходи Інституту "Ткума" в Одесі та Ізмаїлі

11–12 квітня в Одесі та Ізмаїлі відбулись освітні заходи Інституту «Ткума» з історії Голокосту і Другої світової війни та методики викладанняцих тем на шкільних уроках історії.

На запрошення проф. Поліни Барвінської д-р Ігор Щупак провів лекції на історичному факультеті Одеського національного університету ім. І.Мечникова. Під час інтерактивних занять говорили про особливості Голокосту в Україні, людську поведінку під час війни та подвиг Праведників народів світу, проблеми збереження пам’яті про Другу світову війну та «остаточне вирішення єврейського питання».

12 квітня разом з науковим співробітником Інституту «Ткума» Владиславом Базилевським освітні заходи пройшли у місті Ізмаїл. На запрошення ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету проф. Ярослава Кічука було проведено заняття для студентів історичного факультету на тему «Моделі історичної пам'яті, пам'ять про Другу світову війну та Голокост», в рамках проекту «Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності».

Того ж дня відбувся педагогічний семінар для вчителів історії та методистів регіону. Д-р Ігор Щупак презентував нові авторські підручники з всесвітньої історії для 11 класу і інтегрованого курсу для 6 класу (написаного спільно з Оленою Бурлакою та Іриною Піскарьовою). Жваве обговорення серед педагогів викликали питання використання мультимедійних технологій на уроках історії, візуального контенту у навчальній літературі, шляхів мотивації школярів до вивчення історії.