Семінар для вчителів історії та правознавства з ДАНО

18 квітня відбувся черговий обласний семінар Інституту «Ткума», Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» і Дніпровської академії безперервної освіти. Вчителі історії та правознавства відвідали Музей (екскурсію провела науковий співробітник д-р Олена Іщенко), поспілкувались з керівником освітніх програм Інститутом «Ткума» Іриною Піскарьовою та д-ром Ігорем Щупаком, отримали науково-методичну літературу.

Під час зустрічі з освітянами Ірина Піскарьова презентувала новий підручник «Вступ до історії» для учнів 5-х класів, написаний пані Іриною, д-ром Ігорем Щупаком та переможницею останнього конкурсу «Учитель року» Оленою Бурлакою. Пропонований стиль викладу матеріалу та інтерактивні завдання викликали неабияке захоплення вчителів.

Із величезним інтересом вчителі зустріли ще одну новинку – інтерактивний підручник «Всесвітня історія» для учнів 10-го класу, який написав д-р Ігор Щупак. У новому навчальному виданні представлені теми від Першої до Другої світової війни, становлення тоталітаризму і Голокост. Однією з інновацій підручника стало запровадження «Історичних інтерв'ю» з відомими українськими і зарубіжними істориками (Я.Грицак, В.Гриневич, І.Гирич, В. Медрецький та інші), які відповідали на важкі питання історії, поставлені новою навчальною програмою.