У Богданівці відбувся семінар для вчителів історії

2 червня наукові співробітники Інституту «Ткума» та Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» Дільфуза Глущенко та д-р Денис Шаталов прийняли участь в роботі Миколаївського обласного методичного активу керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів суспільствознавчих дисциплін. Захід було організовано Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти за підтримки Інституту «Ткума».

Актив пройшов у селі Богданівка Доманівського району, на базі місцевої школи. Її учні та колектив на чолі з директором Олексієм Володимировичем Поспєловим влаштували надзвичайно теплий та гостинний прийом учасникам заходу.

Робота активу розпочався з церемонії пам’яті у меморіалі жертв Голокосту, знищених у Богданівці. Під час Другої світової війни на території села представники окупаційної влади розстріляли, спалили живцем та замучили голодом більше 54 тисяч євреїв.

Логічним тематичним продовженням активу стали доповіді Д. Шаталова та Д. Глущенко. Денис Шаталов торкнувся у своєму виступі порівняння образу Голокосту у західноєвропейській та вітчизняній історіографії та суспільній свідомості. Він зауважив, що відмінності, які помітні при цьому, варто враховувати при викладенні курсів всесвітньої та вітчизняної історії. Дільфуза Глущенко ознайомила присутніх педагогів із освітніми програмами Інституту та Музею. Окрема увага була приділена досвіду створення та експонування мобільних виставок, що, закономірно викликало значну зацікавленість у представників сільських шкіл. Ознайомившись з плакатами, створеними на основі мобільних виставок, вчителі визнали їх гарним наочним засобом навчання.