Міжнародна конференція "Єврейська культурна спадщина: проекти, методи, натхнення"

Протягом 8-10 червня у музеї історії польських євреїв POLIN (Варшава) проходила Міжнародна конференція «Єврейська спадщина: проекти, методи, натхнення». До участі у конференції був запрошений директор Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» д-р Ігор Щупак.

У ході конференції було обговорено питання про роль єврейської культурної спадщини у сучасній Європі та різні аспекти її захисту та популяризації. Для кого єврейська культурна спадщина зберігається та інтерпретується? Якою є її роль в оновленні єврейського життя і пам’яті? Яким є її вплив на місцеві та діаспорні громади? Як єврейська культурна спадщина представлена в освітніх, мистецьких і культурних програмах? – ці та інші теми перебували у фокусі уваги науковців, музейних працівників з усієї Європи.

У рамках роботи конференції д-р Ігор Щупак виступив із доповіддю на тему «Єврейський музей як місце міжкультурних зустрічей та діалогу». Презентація викликала неабияке зацікавлення присутніх, що засвідчила активна дискусія наприкінці виступу.