ІІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Професійна позиція: думки, аргументи, факти»

26 квітня відбулося пленарне засідання ІІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Професійна позиція: думки, аргументи, факти», організованої Кіровоградським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. Василя Сухомлинського. До участі у науковому заході був запрошений д-р Ігор Щупак.

Метою конференції стало об’єднання зусиль науковців і вчителів України щодо обговорення питань викладання предметів освітніх галузей «Суспільствознавство», «Громадянська та історична освіта»; висвітлення питань методики викладання предметів цих освітніх галузей; представлення власного досвіду, обмін педагогічними ідеями та формування професійної компетентності педагогів суспільствознавчих дисциплін в умовах викликів сьогодення.

Під час пленарного засідання д-р Щупак виступив із доповіддю «Сучасні виклики у викладанні історії за умов російсько-української війни та «суцільної диджиталізації»» та окреслив ключові питання актуалізації історії як науки та навчальної дисципліни, залучення історичних відеоігор до навчального процесу, проблеми трансформації історичної освіти в Україні.

Переглянути відеозапис конференції можна за посиланням.