XV Міжнародний молодіжний міжрелігійний семінар «Ковчег-2021» розпочався!

14 липня розпочався Міжнародний семінар «Ковчег-2021», учасниками якого традиційно є представники української, єврейської, польської, кримськотатарської молоді зі всієї України. Протягом 14-19 липня молоді люди з різних регіонів України (у тому числі й з окупованого Криму) спілкуватимуться із відомими вченими, громадськими та культурними діячами, вчитимуться пізнавати та розуміти один одного, а також шукатимуть шляхи до порозуміння.

Офіційне, урочисте відкриття заходу відбудеться завтра, 15 липня, в центрі «Менора» – за участі представників обласної влади, науковців та громадських діячів, представників різних національних та релігійних груп. А сьогодні ми були раді зустрічати учасників «Ковчегу» у Дніпрі. До речі, перший такий семінар відбувся ще у 2003 р., а цього року він святкує ювілей – 15-ту зустріч. Символічно, що у рік 30-річчя Незалежності України «Ковчег» вперше проходить саме у Дніпропетровській області.

Учасники вже встигли побувати на екскурсії центральною частиною нашого міста, яку провела керівниця інформаційного відділу Інституту «Ткума» Зоряна Бондар; взяли участь у інтеграційних тренінгах від заступниці директора Інституту та Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» з психолого-педагогічної роботи Людмили Козіної, позмагалися у художній, співочій та навіть будівничій майстерності. Попереду на молодь чекатимуть інтерактивні заняття та майстер-класи, екскурсії до Запоріжжя та Харкова, дискусії і національно-культурні презентації, та ще багато-багато цікавого.