Школа молодих екскурсоводів HistoryLabs триває!

ШКОЛА МОЛОДИХ ЕКСКУРСОВОДІВ HISTORYLABS від Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост у Україні» і Limmud FSU Labs продовжує свою роботу. 21 березня пройшов черговий, насичений інтерактивними заняттями, освітній день. Окрім власне «історичного блоку», відсьогодні розпочалися психологічні та мовні практикуми.

Заступник директора з психолого-педагогічної роботи Інституту «Ткума» і Музею Людмила Козіна провела інформативне та цікаве заняття «Пане (пані) Екскурсоводе, хто Ви?» (Психологія особистості екскурсовода). Учасники нашої школи дізнавалися, які існують типи особистості та як проводити екскурсійну діяльність відповідно до кожного з них; від чого залежить самооцінка та яким чином її можна підвищити; якого екскурсовода хочеться слухати та багато іншого. А ще – мали можливість спробувати себе у ролі харизматичного гіда та експоната і навіть… пам’ятника.
Про історію нашого краю та народи, які його населяли, слухачі дізналися під час лекції-бесіди наукового співробітника Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост у Україні» та Інституту «Ткума» Валентина Рибалки «Життя провінційного Вавилону: полікультурний світ українського міста (на прикладі Катеринослава)». Окрему увагу лектор присвятив розповіді про ті старовинні будівлі на мапі нашого міста, які якнайкраще відображають його полінаціональний характер та мають відношення до історії українців, німців, євреїв, росіян.
Мовний практикум з української мови провела наш давній друг і партнер, викладач української мови кафедри мовної підготовки Дніпропетровської медичної академії Любов Тягло. Вона звернула увагу слухачів на різноманітні мовні конструкції, які може використовувати гід під час своєї екскурсії та звернула увагу на найпоширеніші помилки.
Попереду на учасників HistoryLabs чекають практикуми з англійської та івриту, заняття з ораторського мистецтва, екскурсії містом та ще багато цікавого.