У Дніпрі розпочався Фінал XVII Конкурсу творчих робіт "Уроки війни та Голокосту - уроки толерантності"

29 вересня – День пам’яті жертв Бабиного Яру. До 79-ї річниці трагедії ми у Дніпрі розпочали Фінал XVІІ Міжнародного конкурсу творчих робіт учнів, студентів, аспірантів та вчителів «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності», організованого Міністерством освіти і науки України та Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума».

Із вітальними словами до учасників Конкурсу і побажаннями натхнення та успіхів звернулися співголова Журі Раїса Євтушенко (Міністерство освіти і науки України), д-р Наталя Островська (ЗНТУ), Ірина Піскарьова (Інститут «Ткума»), д-р Олег Репан (ДНУ ім. О. Гончара); д-р Ігор Щупак був присутній завдяки онлайн-зв’язку.

Своїми творчими, науковими, пошуковими напрацюваннями сьогодні ділилися студенти та вчителі. Серед робіт, які були захищені протягом першого дня, зокрема, такі: квест-екскурсія «Єврейська Полтава» (Катерина Зоураб, Олена Москаленко), комп’ютерний Телеграм бот «Факти про Голокост» (Владислава Павлівська), соціологічне дослідження «Слідами львівських євреїв» (Софія Гривняк, Оксана Коваленко). Школярі презентували надзвичайні картини – присвячені Ані Франк, Елен Берр і Єві Гейман (Тетяна Шмалько), Ванзейській конференції (Кристина Івахніцька), місцям знищення євреїв (Софія Нестеренко, Дар’я Мерзла), та інші надзвичайні твори.

А ще на учасників очікувала екскурсія Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», яку провели наукові співробітники Ірина Радченко та д-р Олена Іщенко.

Сьогодні і завтра робота Конкурсу продовжиться, і попереду на нас чекають ще багато цікавих та оригінальних виступів, інтерактивних занять для школярів та методичних обговорень серед вчителів.