Історико-етнографічна експедиція школярів до міста Кам'янське

14 грудня учні-члени Дніпропетровського відділення Малої академії наук України у рамках навчального проєкту «Полікультурний діалог у сучасному українському місті» відвідали місто Кам’янське з історико-етнографічною експедицією. Захід організовано Інститутом «Ткума», Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» за підтримки програми «Культурна Столиця».

Метою експедиції стало дослідження впливу національних меншин на формування, історико-культурної та індустріально-промислової спадщини міста Кам'янське, розширення світогляду слухачів з історії та етнографії рідного краю.

Школярі побували на екскурсії старою частиною міста, що дозволило по-новому побачити Кам’янське, познайомилися з історією створення синагоги Бейт Реувен та римо-католицького костелу Святого Миколая, дізналися про історію його трансформації від початку будівництва до сьогодення. У музеї історії міста старшокласники познайомилися із соціальною та економічною історією Кам’янського, культурним надбанням, а також звернули увагу на історію національних меншин – євреїв, поляків, німців – та їхній вплив на культурну й індустріально-промислову спадщину міста.