Освітня програма для школярів м. Київ

8–9 грудня до Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» завітала група школярів з м. Києва (приватний освітній заклад «Безмеж»). Цей візит відбувся в рамках освітнього проєкту «Сучасний діалог у полікультурному місті» за підтримки програми «Культурна Столиця», який триватиме до кінця 2021 р.

Школярів чекала насичена та цікава програма:

- спілкування з директором Інституту «Ткума» та Музею д-ром Ігорем Щупаком щодо особливостей подання історії України у шкільних підручниках;

- ознайомлення з освітніми, просвітницькими заходами, які реалізовує «Ткума» вже тривалий час та можливим долученням до них учнів з Києва, про що зазначила керівник освітнього відділу Ірина Піскарьова;

- екскурсія Музеєм, яку провела керівник наукового відділу д-р Ірина Радченко;

- відвідування найтаємнішої частини Музею – фондів, до яких школярів провела головний зберігач фондів Музею Людмила Сандул.

Наостанок плідної дводенної програми учні мали можливість ознайомитися з експозиціями Музею АТО.

Дані візити свідчать про важливість міжрегіональної взаємодії, засвідчують прагнення молоді отримати знання з історії України, а також зберегти пам’ять про спільні трагічні сторінки минулого.