Освітня програма для школярів із Кривого Рогу

02 грудня були раді зустрічати в Інституті «Ткума» і Музеї «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» учнів ЗОШ №111 (м. Кривий Ріг). Навчальний візит школярів до Дніпра відбувся у рамках проєкту «Полікультурний діалог у сучасному українському місті», який реалізовується за підтримки програми «Культурна Столиця».

Захід було приурочено до Міжнародного дня прав людини (10 грудня), який було встановлено у 1950 р. на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 р. Тож під час навчального музейного заняття, яке провела наукова співробітниця д-р Олена Іщенко, основну увагу було приділено саме проблемам порушення прав людини в історії, насамперед, в роки Голокосту та інших геноцидів ХХ ст.

У рамках візиту до Музею учні зустрілися й із головним зберігачем фондів Людмилою Сандул, яка познайомила гостей із принципами роботи музейних сховищ та представила унікальні документи з історії Голодомору та життя національних районів у 1930-х рр. Наостанок школярі поспілкувалися з керівницею освітнього відділу Інституту «Ткума» Іриною Піскарьовою щодо важливості протидії порушенню прав людини та обговорили можливості участі молоді у просвітницьких проектах  «Ткуми» та Музею.