Обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів МАН

01 лютого на базі історичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся фінал ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухачів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України, секція «Історія».

Членом журі у секції «Всесвітня історія» був д-р Ігор Щупак – разом із д-ром Ольгою Каковкіною та проф. Світланою Бобильовою. Під час захисту учні виявили неабияку обізнаність в обраних темах, вміння вести дискусію та відповідати на питання журі. «Дуже широким був спектр обраних тем, - зазначив д-р Щупак. – «Японія за правління сьогунату Токугава» (Михайло Білокур), «ООН у ХХІ столітті: виклики та проблеми реформування» (Олександр Безрук) ; «Арабо-ізраїльська війна 1973 р.» (Юлія Омельченко); «Відображення косовського конфлікту у військових репортажах Джеремі Скагілла» (Антон Деркач). Певні теми були пов’язані з проблематикою Голокосту, яким займається наш Інститут «Ткума», – тож ми маємо матеріал до нової збірки учнівських робіт «Історичні етюди», яку видаємо за сприяння спільного проекту інституту «Ткума» і Яд Вашем «Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності». Серед цих робіт – «Два іміджі нацистської Німеччини на окупованих радянських теренах» (Світлана Диновська); «Пропаганда як інструмент ідеологічного виховання молоді – на прикладі тоталітарних політичних систем» (Орина Матулевська) та ін.».

Переможцем обласного етапу конкурсу-захисту став Віталій Гайт із роботою «Світова спадщина ЮНЕСКО у небезпеці в умовах протистоянь в країнах Близького Сходу». Саме він представлятиме Дніпропетровську область на фіналі в Києві. Щиро вітаємо переможця!