Освітні заняття Інституту "Ткума" для школярів у Чернігові

Протягом 27–28 листопада у Чернігові, паралельно із роботою Всеукраїнського науково-практичного семінару «Нові стандарти, програми, підручники та виклики шкільної історичної освіти», Інститут «Ткума» проводив освітні заходи з історії Голокосту для школярів і студентів.

Керівник освітніх програм Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова разом з науковим співробітником Владиславом Базилевським провели серію освітніх занять для школярів у рамках проекту «Марафони пам’яті». Заняття проходили у СЗСШ №1, ЗОШ №33 та ліцеї № 15 м. Чернігів. Під час уроків говорили важливість зібрання родинних спогадів про Другу світову війну, збереження пам’яті про Голокост в Україні, про рятування та Праведників народів світу.

Д-р Ігор Щупак зустрівся зі студентами Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка, для яких було проведено інтерактивну лекцію-бесіду з історії Голокосту. Обговорювали питання історії Голокосту в Україні, дискутували про уроки Другої світової війни та проблеми толерантності. Окрему увагу було приділено подвигу Праведників народів світу в Україні.