Презентація збірки науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

16 травня в Інституті «Ткума» відбулась презентація чергової, вже п’ятої, збірки учнівських науково-дослідницьких робіт «Історичні етюди – для сучасності», виданої спільно з Дніпровським національним університетом ім. О.Гончара і Малою академією наук в рамках проекту «Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності.

З привітальними словами до молодих науковців звернулися головні натхненники МАНу у Дніпрі д-р Наталя Тягло і д-р Світлана Каюк, директор Центру доуніверситетської підготовки д-р Володимир Катан, керівник науково-музейного відділу Інституту «Ткума», головний редактор збірки д-р Денис Шаталов, д-р Ігор Щупак. Своїми враженнями від участі у конкурсах МАН та написання перших наукових робіт з присутніми поділилися переможці минулих років – вчорашні школярі, які вже вступили до українських вишів та вирішили пов’язати своє життя з історією.

Автори статей, розміщених у збірці – це учні, переможці конкурсу Малої академії наук. Серед тем, обраних молодими науковцями для дослідження – «Канцелярія машини смерті та Георг фон Бассовітц» (Старцева Валерія), «Єврейська громада Криворіжжя на шпальтах регіональної періодики кінця ХІХ – початку ХХ століття» (Красенко Ада), «Формування толерантності у сприйнятті свого/чужого національного в умовах складних політичних випробувань» (Моісєєва Варвара), «Шкільний музей: радянські традиції, сучасні можливості – спадковість поколінь» (Марченко Катерина) та інші цікаві дослідження.