Відкриття дебатного турніру "DniproOpen 2019"

01 березня Дніпрі відбулось відкриття щорічного дебатного турніру для учнів середніх шкіл “Dnipro Open 2019”, організований ГО «Нове бачення» разом з Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума».

Протягом трьох днів турніру для учасників було проведено різноманітні майстерні з дебатних технологій, у тому числі – англомовні. Наукові співробітники Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» взяли активну участь у реалізації програми дебатного турніру. Були проведені екскурсії Музеєм Голокосту та кілька майстерень. Так, керівник науково-музейного відділу Інституту «Ткума» д-р Денис Шаталов і науковий співробітник Валентин Рибалка поспілкувалися зі школярами на складні теми колаборації під час Другої світової війни та мотивів людської поведінки.

Паралельно з роботою майстерень проходив круглий стіл для вчителів та тренерів, модератором якого виступила науковий співробітник Інституту «Ткума» д-р Олена Іщенко. Говорили про проблеми історичної пам’яті про Голокост в Україні, особливості викладання теми на шкільних уроках історії. Керівник освітнього відділу Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова презентувала нові видання з історії Другої світової війни та Голокосту, і розповіла про освітні можливості для вчителів і школярів.