Всеукраїнський онлайн-семінар «Культура пам’яті про Другу світову війну та Голокост»

29 вересня відбувся Всеукраїнський онлайн-семінар "Культура пам’яті про Другу світову війну та Голокост", присвячений 80-м роковинам трагедії Бабиного Яру. Організаторами освітнього заходу виступили викладачі кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук Льотної академії Національного авіаційного університету (м. Кропивницький).

Модерували онлайн-семінар аспірантка Льотної академії НАУ, вчителька історії Олександра Бикова, д-р Катерина Крижевська, проф. Тетяна Плачинда. У роботі взяли участь понад 50 науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Льотної академії НАУ, Національної академії прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, Дунайського інституту Національного університету «Одеська морська академія», Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника та ін.

До участі було запрошено науковців Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні». Заступник директора з наукової роботи д-р Єгор Врадій виступив із доповіддю, присвяченою подвигу Праведників народів світу. Говорили про специфіку рятування євреїв в роки Голокосту у Західній та Східній Європі, мотиви рятівників, особливості присудження звання «Праведник народів світу».