Освітній семінар для вчителів Дніпропетровської області

10 грудня в Українському інституті вивчення Голокосту «Ткума» відбувся черговий освітній семінар для вчителів історії Дніпропетровської області, організований спільно з Дніпровською академією неперервної освіти і Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

На педагогів чекала насичена програма:

- екскурсія Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», яку провів науковий співробітник Владислав Базилевський;

- знайомство з освітньою і науковою діяльністю Інституту «Ткума» і Музею, можливостями розвитку для вчителів та школярів. Керівник освітнього відділу Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова розповіла про освітні проекти, в яких можуть взяти участь педагоги та учні – зокрема, це конкурс творчих робіт «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності», який щорічно організовуємо спільно з Міністерством освіти і науки України, – та презентувала найцікавіші розробки освітян – учасників конкурсу.

- Разом із д-ром Ігорем Щупаком вчителі обговорили проблеми сучасної середньої освіти в Україні, методики заохочення школярів до вивчення історії. Говорили про нові стандарти освіти (зокрема, історичної) та їх оновлення, про впровадження досвіду західних країн (Польщі, Фінляндії) в освітній процес, про академізм та гейміфікацію на уроках історії. У рамках заняття відбулась презентація підручників з історії для учнів 6 і 11 класів, яку провели автори – Ірина Піскарьова та д-р Ігор Щупак.