Освітній семінар для вчителів Полтавщини

 05 червня до Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» завітали вчителі історії та викладачі професійно-технічних училищ з Полтавщини. Для них було організовано освітній семінар, який складався з насиченої навчальної програми. Педагоги мали можливість познайомитися з освітньою і науковою діяльністю Інституту «Ткума» і Музею Голокосту, можливостями розвитку для вчителів та школярів, а також з нашими навчально-методичними виданнями з історії Голокосту. Науковий співробітник Музею д-р Олена Іщенко провела екскурсію Музеєм закцентувавши увагу гостей на освітніх можливостях музею.

Під час освітнього семінару вчителі обговорили питання, пов’язані з реформою системи шкільної освіти в Україні та змінами у навчальних програмах з історії. Д-р Ігор Щупак представив новий авторський підручник «Всесвітня історія» для учнів 11-го класу, написаний з урахуванням особливостей мислення сучасної молоді (так зване «кліпове мислення») і продемонстрував, яким чином на уроках історії можна використовувати інноваційні мультимедійні технології – зокрема, qr-коди, які містять посилання на кінохроніки і відеоролики, присвячені різноманітним історичним подіям, а також використовувати карикатури, історичні анекдоти, музику під час викладання тих чи інших тем.

Заняття викликало неабияке зацікавлення педагогів, що засвідчила активна дискусія як під час семінару, так і після його закінчення.