Освітні семінари Інституту "Ткума" для вчителів у Дніпрі

18 березня у Дніпрі пройшли міський та обласний семінари для вчителів, організовані Інститутом «Ткума» Учасниками освітніх заходів стали понад 200 вчителів історії та суспільствознавчих дисциплін, методистів.

Семінари на тему «Нові стандарти, програми й підручники – та нові / старі проблеми шкільної історичної освіти» проводив д-р Ігор Щупак. Серед тем, які було розглянуто протягом інтерактивних лекцій – питання розробки нових стандартів історичної освіти, навчальних програм, підручників, нові виклики у викладанні історії в школі, мотивація вивчення історії учнями загальноосвітніх шкіл (зокрема, через самостійну роботу учнів із мультимедіа, карикатурами та ін. сатиричним контентом, матеріалом з історії молодіжних субкультур тощо).

Неабиякий інтерес педагогів викликала презентація д-ром Щупаком нових авторських підручників з історії – «Всесвітня історія» для учнів 11 класів та «Всесвітня історія. Історія України. Інтегрований курс» (написаний у співавторстві з Оленою Бурлакою та Іриною Піскарьовою). Своїми враженнями поділилися вчителі:

Ольга Саранча-Лопуга:

«Щиро дякую за гарно організований і насичений корисною інформацією захід. Він, справді, залишив дуже приємні спогади і надихнув до праці!!!»

Ганна Лебєдєва:

«Неперевершено! Саме такі емоції в мене і моїх колежанок викликав семінар, проведений директором Інституту "Ткума", паном доктором І.Я.Щупаком. Як завжди –дуже пізнавально, креативно, сучасно, а підручники з Всесвітньої історії - це скарб для вчителя та учня».