7−8 жовтня відбулися робочі візити до Львову наукового співробітника Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» Ірини Радченко з партнерами, науковими консультантами Інституту «Ткума» щодо реалізації проекту "Трагедія ромського народу в Україні та Молдові". Проект, який став можливим завдяки підтримці The International Holocaust Remembrance Alliance, передбачає наукове дослідження історії Пораймосу в Україні та Молдові, а також створення і презентацію, як результату, мобільної виставки в Україні, Молдові, Німеччині та Польщі та експозиції у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» в Дніпрі.

У рамках візиту до Львова  пройшли зустрічі з Тарасом Мартиненком, дослідником геноциду ромів на теренах Західної України, науковим консультантом Інституту «Ткума» та Музею Голокосту. Під час переговорів науковці домовилися про надання деяких копій документів зі Львовського, Івано-Франківського державних архівів та ін. установ; обмін контактами з зарубіжними інституціями, що працюють над темою Пораймосу. Зокрема, це Інститут сучасної історії при Університеті Седертона (Швеція), де створено спеціальний проект «Геноцид ромів в Україні 1941−1944: Історія. Пам’ять. Уявлення», керівником якого є професор Пьотр Вавренюк. 

Загалом, створення як постійної, так і пересувної експозиції, присвяченої Пораймосу, дозволить поширювати знання про цю трагедію серед широких мас населення та стане потужним інфоповодом для привернення уваги ЗМІ до цього питання та питання міжнаціональної толерантності.