Міжнародний конгрес Асоціації слов’янських, східноєвропейських та євро-азіатських студій (ASEEES) і Міжнародної асоціації гуманітаріїв (МAГ)

26-28 червня в Українському католицькому університеті проходив  міжнародний конгрес Асоціації слов’янських, східноєвропейських та євро-азіатських студій (ASEEES) і Міжнародної асоціації гуманітаріїв (МAГ), який зібрав понад 500 учасників зі всього світу.

Науковці та дослідники з Північної Америки, Східної та Західної Європи, України, Білорусі, Росії та навіть Кореї мали змогу подискутувати зі своїми колегами, обмінятися думками та глибше дослідити обрану тематику. Програма складалася з близько 450 презентацій, в тому числі 150-ти тематичних панелей та цілої низки секційних і пленарних засідань, присвячених Україні, Білорусії, Росії, Східній Європі та Євразії в теперішньому світовому і локальному контексті.

Загальна тема цього конгресу – «Образ іншого»,яка передбачала розгляд образу та  концепту «іншого» в історії, політиці, релігії, мистецтві, культурних і соціальних практиках, суспільному дискурсі, засобах масової комунікації тощо.

Директор Інституту «Ткума» і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак брав участь у презентації та дискусії на «Круглому столі», присвяченому постаті Митрополита Андрея Шептицького, який під час Голокосту врятував від нацистського геноциду більше 150 євреїв. Вів сесію професор Пол-Роберт Магочій (Канада), серед презентерів були також д-р Ліліана Гентош (Львів), проф. Людмила Гриневич (Київ), Рая Шадурьска (Канада). У дискусії взяли участь проф. Ярослав Грицак (Львів), проф. Андрій Кравчук (Канада), проф. Шимон Редліх (Ізраїль), Анна Медведовська (Дніпро), д-р Магдалена Новак (Польща), проф. Френк Сисин (Канада) та ін.