Zoom-зустріч проєкту "EXODUS - 2022. Свідчення єврейських біженців російсько-української війни"

26 лютого відбулась друга Zoom-зустріч проєкту "EXODUS - 2022. Свідчення єврейських біженців російсько-української війни". Цей проект присвячений документуванню та збереженню особистих свідчень єврейських біженців про дні, що послідували за російським вторгненням в Україну. Взяти участь в обговоренні був запрошений д-р Ігор Щупак.

Для деяких героїв це друга евакуація – перша була в 1941‑му, друга – навесні 2022‑го року. Гостем онлайн-зустрічі став народний артист України, актор та режисер команди КВК Дніпропетровського державного університету 1990-х років Євген Чепурняк. Війна почалася для нього 24‑го лютого о п’ятій ранку з потужного вибуху, чорного гриба навпроти вікон і вибитих шибок у кімнаті батьків. Батьків, яким на двох 187 років, і які все це вже пережили в 1941 р. Говорили про дивовижну історію їх порятунку в роки Голокосту (зафіксовану в «Яд Вашем») і теперішній шлях до Ізраїлю.
Тему «денацифікації» та наслідків російської агресії обговорили також запрошені експерти та гості проєкту. Переглянути відеозапис трансляції можна за посиланням.