Заняття "Голокост у моєму місті" у рамках Школи молодих екскурсоводів HistoryLabs

Школа молодих екскурсоводів HistoryLabs добігає кінця. 25 июля учасники нашого проєкту відправилися на передостаннє практичне заняття, яке було присвячене історії Голокосту у нашому місті.

Заняття-екскурсію проводив заступник директора з наукової роботи Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Єгор Врадій. Разом із ним майбутні гіди побували у тих місцях, де під час Другої світової війни відбувалися масові знищення єврейського населення тодішнього Дніпропетровська. Серед таких трагічних місць – зокрема, територія нового єврейського цвинтаря, де сьогодні знаходиться меморіальний комплекс «Мацева», перехрестя вул. Янгеля / вул. Енергетичної та парк ім. Юрія Гагаріна. Також учасники Школи побували на території Дніпропетровської обласної психіатричної лікарні на жилому масиві «Ігрень», де в роки Голокосту знищувались пацієнти цієї лікарні.

Попереду на молодих екскурсоводів чекає ще одна екскурсія-практикум, пов’язана з історією нашого міста. А на завершення проєкту найкращі учасники отримають офіційні сертифікати гідів.