Запрошуємо до перегляду фільму «Голокост. Засвідчений злочин»

27 січня до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту на суспільному телеканалі «UA: Перший» відбулась прем’єра документального фільму «Голокост. Засвідчений злочин». Зйомки проходили у Києві, Одесі та Дніпрі, зокрема – у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні». Науковими консультантами та учасниками знімального процесу стали д-р Ігор Щупак та д-р Єгор Врадій.

Режисерка стрічки – Сніжана Потапчук, Народний Герой України, яка зняла десятки фільмів про війну на сході України. Редакторка кінострічки – Євгенія Подобна, лауреатка Шевченківської премії 2020 р. за книгу «Дівчата зрізають коси» (це спогади 25 жінок, які брали участь у військових діях на Донбасі у складі Збройних сил України та добровольчих підрозділів у 2014–2018 рр.).

Фільм власного виробництва UA:Суспільне розповідає історії людей, які під час Другої світової війни та нацистської окупації України були ще дітьми. Вони вижили в гетто, а також стали свідками масових розстрілів, що відбувалися, за даними дослідників, приблизно в п’яти тисячах локацій по всій Україні.

У кожного з героїв загинули близькі люди – батьки, брати, сестри, кохані. В кожного було єдине завдання в ці страшні роки — вижити. Вся зібрана у фільмі мозаїка страшних спогадів — це частини історії про виживання.

Переглянути фільм можна на офіційному Youtube-каналі UA: Перший.