Всеукраїнський Форум «Ідентичність в історії: міждисциплінарний вимір»

16–17 липня у Дніпрі проходив ІІ Всеукраїнський Форум «Ідентичність в історії: міждисциплінарний вимір», організований Дніпропетровським національним історичним музеєм ім. Д. І. Яворницького, Дніпропетровським художнім музеєм і Музеєм «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні».

Другий день роботи Форуму було присвячено панельній дискусії з такого актуального та злободенного питання як «Світові війни у громадському просторі та суспільному дискурсі нашого краю». Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» було представлено виступами директора Музею д-ра Ігоря Щупака та заступника директора з наукової роботи д-ра Єгора Врадія.

Під час заходу вищеозначене коло питань розглядалось у цікавих і змістовних доповідях науковців та музеологів України. Виступи викликали неабиякий інтерес, який переріс у жваве обговорення, що продовжувалось навіть після закінчення дискусії.

Загалом, Форум став значною подією у науковому та музейному житті не лише Дніпропетровського регіону, але й України в цілому.