День єврейських знань пройшов у Дніпрі

17 листопада у Дніпрі пройшла низка освітніх заходів з нагоди Всесвітнього Дня єврейських знань («Global Day of Jewish Learning»), який цього року одночасно проходив більш ніж у 500 єврейських громадах, 40 країнах і на 6 континентах.. Темою просвітницької програми було оголошено: «У світі слів, промов і сенсів».

Протягом усього дня у Центрі «Менора» на усіх бажаючих чекали цікаві лекції, творчі і майстер-класи, пізнавальні заняття для дітей, а також Ярмарок єврейських організацій. У реалізації освітньої програми Всесвітнього дня єврейських знань разом з багатьма єврейськими організаціями Дніпра взяли участь й Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» і Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

На базі Інституту «Ткума» пройшла лекція «Реальність, яка змінюється – нові смисли та подання. Як жити з цим в гармонії». Заняття, яке викликало чималий інтерес слухачів, провів Олег Ростовцев – журналіст, культуролог, керівник Прес-центру єврейської громади Дніпра, продюсер і ведучий телепрограми «Алеф».

Інтерактивне заняття на тему «Слова, з яких побудований світ: чому важливі слова, поняття; як навчитися формулювати терміни в будь-якій науці, і як це може допомогти в навчанні», проводив д-р Ігор Щупак. Що означає Слово – Logos? Що робити, якщо ти забув (не зрозумів, чи НЕ знав) значення термінів і понять? Як навчитися формулювати їх, і не тільки в історії? У ході заняття говорили про цікаві шляхи пізнання, вчилися формулювати поняття по «графічному методу», «методу інопланетян», «методу анекдотів» та багато-багато іншого.

А на завершення дня була проведена лотерея, під час якої щасливчики мали можливість отримати найцінніші для Дня єврейських знань подарунки – книжки.