Інститут "Ткума" на книжковому форумі "Book Space" у Дніпрі

Протягом 21–23 червня Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» брав участь у Міжнародному книжковому фестивалі «Book Space-2019», організованому у Дніпрі за ініціативи Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

21 червня наукові співробітники Інституту «Ткума» презентували нові видання, що присвячені всесвітній історії, історії Другої світової війни і Голокосту в Україні та Європі. Валентин Рибалка представив колективну монографію «Голокост у Дніпропетровську», присвячену масовому знищенню євреїв нашого міста під час Другої світової війни. Ірина Радченко презентувала нову книгу істориків О. Круглова та А. Уманського «Бабин Яр: жертви, рятівники, кати», в якій реконструйовано початковий етап репресивної окупаційної політики нацистів у Києві, а саме підготовку та знищення київських євреїв в урочищі Бабин Яр. Марина Стрільчук представила громадськості монографію проф. О. Давлєтова «Підготовка «покоління вовків»: вишкіл майбутніх виконавців Голокосту (Нариси молодіжної політики НСДАП у 1922–1939 рр.)», у якій автор дослідив основні передумови, ідеологічні складові, напрямки, форми та методи виховного і пропагандистського впливу нацистів на молодь Німеччини. Керівник освітнього відділу Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова виступила з презентацію освітніх видань – підручника д-ра Ігоря Щупака «Всесвітня історія» для учнів 10 класу та «Вступ до історії» (автори – О. Бурлака, І. Піскарьова, І. Щупак), розповіла про найбільші цікавинки цих видань.

Модерував захід заступник директора Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Єгор Врадій. Він також представив ще одне видання – новий випуск наукового журналу «проблеми історії Голокосту: український вимір». Це – реферований щорічний журнал, що містить статті науковців з України, Ізраїлю, США, присвячені різноманітним аспектам історії Голокосту та пам’яті про нього.