Урочисті заході у Центрі "Менора" до Дня пам'яті та примирення

07 травня у центрі «Менора» відбулися урочисті заходи, присвячені річниці закінчення Другої світової війни та перемоги над нацистською Німеччиною. Свято на честь ветеранів Другої світової війни було організоване благодійним фондом «Хесед Менахем» за підтримки «Джойнт».

Офіційна частина заходу розпочалася з виконання державних гімнів України та Ізраїлю військовим оркестром Управління Внутрішніх справ. Тепло вітали ветеранів з цим знаменним днем голова правління «Джойнт» в регіоні Мікі Кациф, другий секретар посольства Держави Ізраїль, директор Ізраїльського культурного центру у Дніпрі В'ячеслав Смоткін, головний рабин Дніпра і регіону Шмуель Камінецький, голова представництва філії «Сохнут-Україна» в місті Дніпро Рафаель Хельцер, директор «Хесед Менахем» Анатолій Плескачевский, директор Інституту «Ткума» і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак. Завершив офіційну частину керуючий справами єврейської релігійної громади Олександр Фрідкіс, який прочитав поминальну молитву за полеглим воїнам та іншим жертвам Війни.

Під час святкового концерту на гостей чекали виступи хору «Голдені Мейделах», вокалістів Дніпропетровської обласної філармонії ім. Л. Когана, а також учасників «Хесед Менахем» і ЄКЦ «Соломоніка».

Інститут «Ткума» і Музей Голокосту організували мобільну виставку, присвячену історії Другої світової війни та Голокосту, та презентацію наукової літератури з цієї теми. Також цього дня наукові співробітники провели запис спогадів ветеранів та свідків війни, що будуть опубліковані у виданнях Інституту «Ткума».