Міжнародна конференція "Лімуд Україна" пройшла у Львові

Протягом 01–04 листопада у Львові проходила Міжнародна конференція «Лімуд». Директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Ігор Щупак і керівник наукового відділу Музею Голокосту д-р Єгор Врадій взяли участь у Лімуді у якості презентерів та провели кілька лекцій-бесід з історії для його учасників.

Серед питань, які викликали жваве обговорення під час інтерактивних занять – яким повинен бути сучасний підручник з історії? Що і як пишеться про євреїв в українських підручниках історії? Як пишеться (або конструюється) підручник історії? Чи замінять e-book «паперові» підручники? Чому в Музеї «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні» кажуть про вірмен, Киримли, поляків, ромів, українців і євреїв? та інші, не менш актуальні питання.

Під час «Лімуду» відбулась й спільна презентація, яку провели Наталія Федущак (Ukrainian-Jewish Encounter) та Ігор Щупак. Під час заняття було представлено каталог «Подорож з "українсько-єврейською зустріччю": від давнини до 1914 р.».