Інститут "Ткума" на "Запорізькій книжковій толоці–2018"

28 жовтня у рамках Запорізької книжкової толоки відбулась презентація нових видань Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», що присвячені історії Другої світової війни і Голокосту в Україні та Європі. Інтерактивну лекцію- бесіду на тему «Історія Голокосту та світової війни: як література та музейні експозиції долають анонімність чисел» провели д-р Ігор Щупак та керівник наукового відділу Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Єгор Врадій.

Серед останніх видань, які були представлені, зокрема – Ю. Славік «Шлях до Аушвіцу: Голокост на Закарпатті» – дослідження долі закарпатських євреїв у роки Другої світової війни; другий том монографії істориків О. Круглова, А. Уманського та І. Щупака «Голокост в Україні», присвячений нацистському геноциду щодо євреїв на теренах дистрикту «Галичина», в німецькій і румунській військових зонах окупації та на Закарпатті; Ст. Брухфельд, П. Левін «Перекажіть це дітям вашим…» – український переклад найвідомішого в Європі навчального посібника з історії Голокосту.

Під час книжкової толоки усі бажаючі також мали можливість ближче познайомитися з видавничою та освітньою діяльністю Інституту «Ткума».