Презентація книги проф. Йоханана Петровського-Штерна «Анти-імперський вибір. Постання українсько-єврейської ідентичности»

06 вересня в Українському інституті вивчення Голокосту «Ткума» відбулась презентація книги проф. Йоханана Петровського-Штерна «Анти-імперський вибір. Постання українсько-єврейської ідентичности» (Київ: Критика, 2018).

Книга, яка була видана англійською мовою у 2009 року в Yale University Press, була відзначена премією Американської асоціації україністів. На прикладі життя і творчості Грицька Кернеренка, Івана Кулика, Раїси Троянкер, Леоніда Первомайського і Мойсея Фішбейна – п’яти письменників і письменниць останнього століття, які виросли переважно в їдишемовному та російськомовному середовищі, але зрештою прийшли в українську літературу, автор розглянув мовний і культурний вибір, супротивний щодо звичаїв єврейської інтеґрації, імперського асиміляційного вектора і традиційного вибору на користь самозбереження.

Презентація книги, яку проводив сам автор, проф.  Й. Петровський-Штерн, викликала неабияке зацікавлення присутніх та жваве обговорення теми. Наприкінці заходу кожен охочий мав змогу отримати примірник видання з підписом автора.