Лекція "Історії та загадки біблійної археології"

15 червня в Інституті «Ткума» пройшла лекція відомого ізраїльського екскурсовода, письменника, журналіста Ігоря Торіка (Єрусалим), присвячена історіям і загадкам біблійної археології.

Ігор Торік є автором найбільшої книги про пам'ятки Ізраїлю, яка вже витримала три видання, «Енциклопедичний путівник Ізраїлем», а також та безлічі інших видань про Землю Обітовану. Він провів на ізраїльському радіо цикл програм під назвою «В пилу століть» – понад 700 передач. Зняв кілька фільмів і сюжетів для різних телеканалів світу. Послухати шановного лектора прийшло чимало гостей – студентів, освітян, громадських активістів, культурних діячів Дніпра.

Як було знайдено місто Давида та колодязь Уоррена? Що сучасна наука може сказати про існування царя Давида і його Об'єднаного царства? Які таємниці зберігають рукописи Мертвого моря – одна з найважливіших археологічних знахідок людства? Навіщо сучасним археологам потрібні радіомагнітний резонас і комп’ютерна топографія? Яке місце сьогодні займає археологія Ізраїлю у загальносвітовій археології? Ці та інші питання перебували у фокусі уваги лектора та викликали неабияке зацікавлення у присутніх, що засвідчила активна дискусія під час заняття.