У Брюсселі відкрилась виставка, присвячена Праведникам народів світу

24 січня у рамках відзначення Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту у Європейській комісії (Брюссель, Бельгія) відбулось відкриття виставки «Праведники народів світу – рятівники та ті, хто вижив». Організатори проекту – Європейська мережа "Пам'ять та солідарність"; Музей історії польських євреїв POLIN; Меморіальний центр Silent Heroes в Меморіальному центрі німецького опору. Виставка, яка розповідає про жертв Голокосту з дев'яти європейських країн, що залишилися в живих, та їх рятівникам, триватиме у період з 24 січня до 5 березня. До участі в офіційному відкритті було запрошено директора Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-ра Ігоря Щупака.

Партнерами проекту виступили Державний Єврейський музей Вільна Гаон; Mémorial de la Shoah; Датський єврейський музей; Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» (Дніпро) та інші освітні установи. Творцями блоку, присвяченого українським рятівникам євреїв під час Голокосту стали наукові співробітники Музею Голокосту та Українського інституту вивчення Голокосту "Ткума" д-р Ігор Щупак, д-р Денис Шаталов, д-р Єгор Врадій.

«Я мав честь представити нашу частину експозиції в Брюсселі – зазначив д-р Щупак. – Переговори з колегами з Європейської комісії та європейських країн дозволить нашому музею та інституту "Ткума" розробити нові міжнародні проекти».