Вечір пам'яті Бориса Хазана

21 листопада у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» пройшов вечір пам’яті Бориса Хазана, приурочений до 100-річчя від дня його народження.

Війна і мир, музика і література, педагогічна майстерність і фізика, театр – все це було складовими життя нашого земляка, видатного Вчителя і блискучого музиканта. Музично-історично-літературний вечір організувала в Музеї родина Хазанів: син Бориса – Віктор із дружиною Аллою; онуки – Павло і Наталка; правнуки Андрій і Михайло. Особливі, теплі слова пам'яті про Вчителя говорили його вдячні учні. А про бурхливе ХХ століття говорило саме життя Бориса Хазана – студента, музиканта, фізика – і офіцера морської піхоти під час Другої світової, а потім - вчителя дніпропетровської школи.

«Неможливо кількома словами описати життя людини, про яку Віктор Хазан пише зараз роман, і про якого кіномитцям Наталці Хазан і Євгену Титаренку варто зняти фільм...– зазначив д-р Ігор Щупак. – Історію країни, народу складають історії людей. Якщо ці люди яскраві і дарували світло іншим - то й історія виявляється більш світлою і людяною, навіть якщо йдеться про важкі часи».