У Музеї відбулась музично-літературна вітальня «Історія з двома піаніно»

12 жовтня у Музеї "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні" пройшов незвичайний захід – музично-літературна вітальня «Історія з двома піаніно» – та презентація німецького фортепіано початку ХХ ст., яке передала до Музею родина Хазан.

Депутат обласної ради Павло Хазан та керівник інформаційного центру Музею Голокосту Павло Поллюль розповіли захоплюючі історії про музичні інструменти, які стали частиною експозиції Музею, присвяченої єврейській музиці. Під час заходу було оголошено конкурс на найкраще оповідання, присвячене долі презентованого піаніно – найкращі ідеї будуть опубліковані у виданнях Інституту «Ткума» та газеті «Шабат Шалом». А найактивніші учасники сьогоднішнього дня вже отримали подарунки від Музею – художнє видання книги «Апте. Незакінчена повість», український переклад якої здійснив керівник наукового відділу Інституту «Ткума» д-р Єгор Врадій.

На гостей чекали прекрасні виступи від досвідчених музикантів нашого міста – Світлани Земляної та її учнів; Павла Хазана, Михайло Тонконогого, а також від талановитих дітей, які зіграли чудові мелодії – Тимура Такшина і Софії Дмитрієвої.

Щиро дякуємо родині Хазан за передане фортепіано – та ті унікальні експонати, які вже стали частиною нашого Музею.