Інститут "Ткума" презентував видання на "Запорізькій книжковій толоці"

29 жовтня у рамках Запорізької книжкової толоки відбулась презентація нових видань Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», що присвячені історії Другої світової війни і Голокосту в Україні та Європі. Це – збірки документів і фотографій, які розповідають про особливості нацистського «нового порядку» в окупованих українських містах; наукові монографії та збірки спогадів, навчальні видання та посібники з історії «остаточного вирішення єврейського питання» в Україні та Другої світової війни. Видання презентував керівник наукового відділу Інституту "Ткума" д-р Єгор Врадій – автор українського перекладу книги польських письменників П. Глуховського та М. Ковальського «Апте».

 Серед найновіших видань, що були представлені – українське видання книги П. Глуховського та М. Ковальського «Апте. Незакінчена повість», присвячене трагічній долі талановитого юнака, який загинув під час Голокосту; монографія істориків О. Круглова, А. Уманського та І. Щупака «Голокост в Україні», де показана сучасна наукова картина історії «остаточного вирішення єврейського питання в Україні»; довідник «Праведники народів світу», де зібрана інформація про всіх мешканців України – рятівників євреїв, та інші.

Під час книжкової толоки усі бажаючі також мали можливість ближче познайомитися з видавничою та освітньою діяльністю Інституту «Ткума».