Всеукраїнський семінар-практикум для керівників територіальних відділень Малої академії наук України

Протягом 19-22 вересня у Дніпрі проходив Всеукраїнський семінар-практикум для керівників територіальних відділень Малої академії наук України «Сучасні форми партнерської співпраці навчальних закладів МАН України у контексті формування інноваційних компетентностей педагогів та учнів». Керівники всіх обласних відділень МАН, голова МАН України, очільники Департаменту освіти Дніпропетровської області обговорювали шляхи залучення учнівської молоді до наукової, пошукової, творчої роботи. На відкритті семінару виступив директор «Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Ігор Щупак.

«Співробітництво з МАН для Інституту "Ткума" і музею Голокосту принципово важливе, тому що розвиток критичного мислення молоді, науковий аналіз проблем - це наше спільне завдання – підкреслив д-р Щупак. - Що ми робимо разом із МАН? Готуємо і публікуємо щорічну збірку кращих робіт молодих науковців "Історичні етюди - для сучасності" (все - за підтримки спільного проекту Інституту "Ткума" з Яд Вашем); розроблямо мультимедійні збірки творчих робіт; залучаємо кращих МАНівців до міжнародних проектів Інституту "Ткума"; звичайно, консультуємо учнів, які пишуть роботи з історії, беремо участь у підготовці та проведенні конкурсу МАН спільно з нашими партнерами з ДНУ ім. Олеся Гончара; а просто кажучи, намагаємось максимально допомогти моторам-енерджайзерам МАН - керівнику обласного відділення МАН Наталі Тягло і доценту ДНУ Світлані Каюк».

20 вересня учасники семінару відвідали Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», екскурсію яким провів заступник керівника наукового відділу д-р Денис Шаталов. Після екскурсії відбувся круглий стіл “Формування інноваційних компетентностей учнів Дніпропетровського відділення МАН України через партнерську співпрацю з міжнародними науково-дослідними та громадськими організаціями”, під час якого д-р Ігор Щупак познайомив керівників територіальних відділень МАНу з освітніми проектами і програмами Інституту «Ткума». У рамках круглого столу було презентовано збірку науково-дослідницьких робіт слухачів Дніпропетровського відділення МАН України “Історичні етюди – для сучасності” та мультимедійний посібник, підготовлений Інститутом «Ткума». Презентацію проводив д-р Денис Шаталов.