Інститут "Ткума" презентував нові видання на "Форумі видавців" у Львові

16 вересня у рамках 24-го Форуму Видавців відбулася презентація нових видань Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», присвячена історії Другої світової війни і Голокосту в Україні та Європі. Участь у заході взяли директор Інституту "Ткума" і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак, керівник наукового відділу Музею д-р Єгор Врадій, відповідальний редактор наукового журналу Інституту "Ткума" "Проблеми історії Голокосту" Анна Медведовська.

 Модераторами заходу були український журналіст, громадський діяч, історик і перекладач Андрій Павлишин та д-р Ігор Щупак. 

Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» має тривалий досвід видання наукової, методичної та навчальної літератури, яка присвячена різноманітним аспектам історії Голокосту, Другої світової війни та проблемам толерантності. Це збірки документів та фотографій, в яких висвітлені особливості нацистського «нового порядку» в окупованих українських містах; наукові монографії. Серед найновіших видань – українське видання повісті П. Глуховського та М. Ковальського «Апте», яка присвячена трагічній долі талановитого юнака, що загинув під час Голокосту; монографія істориків О. Круглова, А. Уманського та І. Щупака «Голокост в Україні», де показана сучасна наукова картина історії «остаточного вирішення єврейського питання в Україні», а також довідник «Праведники народів світу», де зібрана інформація про всіх мешканців України – рятівників євреїв.